fbpx


Ishrana

Individualne keto navike

Na našoj grupi često predstavljamo svoje dnevne rutine, pričamo o tome kako ko planira obroke i razmenjujemo ideje. Dok god te ideje služe kao inspiracija to je odlično, ali volela bih da apelujem na vas da ne “prepisujete” tuđe rutine. Kao što možete i videte postoji mnogo varijacija i načina na koje možemo primeniti keto ishranu, jedna od tih varijacija uključuje i na primer primenu povremenog posta, o kojem sam više govorila OVDE.

U zavisnosti od vaših želja, mogućnosti i potreba, treba da se formira i vaša keto rutina. Tako na primer nekome može odgovarati više manjih obroka, nekome jedan dnevno. Važno je da otkrijemo šta je ono što nama odgovara i onda da sebi pripremimo upravo takve uslove.

Jedan od češćih razloga odustajanja je i pravljenje propusta. Do toga može doći kada se nađemo u nepredviđenoj situaciji, budemo izloženi pojačanom stresu i posegnemo za lakšom opcijom obroka. Upravo zbog toga neophodno je da imamo našu rutinu koja nam odgovara i na koju možemo da se oslonimo i u nepredviđenim situacijama.

Neko ko uživa da provodi vreme u kuhinji i eksperimentiše sa hranom, svoju keto rutinu može pronaći u svakodnevnom spremanju raznovrsnih keto obroka. Međutim postoje ljudi koji imaju zahtevan dnevni ritam ili jednostavno ne uživaju u spremanju hrane, u takvim slučajevima brzi i laki obroci biće pravo rešenje. Naravno postoji i mnogo opcija koje se nalaze negde između ove dve navedene krajnosti, nekome je ok da dva-tri puta nedeljno nešto skuva, ali ostatak vremena će se osloniti na brze obroke.

Takođe podržala bih vas da istražite svoje neuspehe, tretirajte ih kao materijal za učenje. Šta je ono što vas najčešće podstakne da se „okliznete“? Zaista ćemo retko kada u bilo čemu uspeti iz prvog puta, sposobnost da objektivno sagledamo svoja prethodna iskustva može nam pomoći da izgradimo temelje dugoročnog uspeha. Naravno ovo ne znači da treba da gledamo osuđivački na svoje greške, a da zanemarimo uspehe. Kao što sagledavamo greške, treba da istaknemo šta je to što nas motiviše i olakšava nam da se pridržavamo zdravih navika?

Želim da naglasim da ne postoji jedno idealno rešenje, jedno ispravno rešenje. Važno je da vodimo računa da obezbeđujemo svom telu dovoljno neophodnih nutritijenata, ali u kojoj formi i obliku, to nije zacrtano.

Priprema je izuzetno bitna, gledajte da uvek imate sastojke za neki brzi keto obrok, na taj način nećete se u kriznim situacijama naći u iskušenju da pojedete nešto što bi vas potencijalno omelo s puta.

Ako volite da imate kuvane obroke, uvek postoji opcija spremanja hrane za više dana, i opcija na koju se ja lično često oslanjam, a to je zamrzivač opskrbljen spremnim hranjivim keto obrocima.

Poenta ove ishrane, nije da se vi mučite i da jurite postizanje nekih zadatih ciljeva, već da istražite na koji način ova ishrana može da se prilagodi vama i da radi za vas. Kada na taj način postavimo stvari, uspeh je i više nego zagarantovan.

 

  • Pregleda: 265

Merenje ketoze trakicama

Dragi moji, često pričamo o tome kako da znamo da li smo u ketozi, da li smo ispali iz ketoze? Do sada verovatno znate da postoje trakice koje služe za detekciju ketona u urinu.

  • Pregleda: 1659

Gubljenje kilograma preko noći – whoosh efekat

Gubljenje kilograma preko noći zvuči kao dobro poznati san, ali šta ako bih vam rekla da je ponekad i to moguće? Želim da vam predstavim takozvani „whoosh efekat“, ili efekat ispiranja. O ovom fenomenu sve se češće govori, i moguće je da je upravo on odgovor na mnoge nedoumice i brige u vezi sa stagnacijom kilaže, ali i neverovatnim i brzim promenama na vagi.

  • Pregleda: 6448

Keto ishrana, trudnoća i dojenje

Dragi moji, uglavnom se trudim da vam pišem iz sopstvenog iskustva, međutim, danas ću govoriti o temi sa kojom nemam direktnog kontakta, ali s obzirom na to da postoji veliko interesovanje na ovu temu, pokušaću da vam predstavim svoje viđenje toga da li je keto ishrana kompatibilna sa trudnoćom i dojenjem.

Keto, Trudnoća, Dojenje

  • Pregleda: 988

Slatkiši na keto ishrani?

Mili moji ketonci, jedna od kontraverznijih tema keto ishrane su upravo keto slatkiši, ideja je da razjasnimo neka najčešća pitanja i da vam dam neke moje lične smernice i preporuke u vezi sa konzumiranjem keto slatkiša.

  • Pregleda: 2764

Keto osip

Dragi moji danas želim da pričamo o stanju koje se zove keto osip. Već vam je jasan moj stav o tome koliko je bitno da budete informisani kako biste sproveli ovu pozitivnu promenu na najbolji mogući način. Upravo zbog toga bitno je da znamo šta sve to može da nas zadesi, pogotovo na početku, dok se telo prilagođava promenama i najbitnije zašto se događa i kakve efekte po naše zdravlje te promene imaju.

Krenuli ste na dijetu, prošli ste keto grip, osećate višak energije, ne mislite o hrani, gubite kilograme, sve je super, međutim ono što se nekima može dogoditi je pojava osipa. Ako nismo upoznati kako i zašto se ovo dešava, možemo se uplašiti ili nas drugi mogu zaplašiti i ubediti da ovo nije ishrana za nas. Kako bismo izbegli ovaj nepotreban scenario, ponavljam, informisanost je ključ uspeha!

Keto osip

  • Pregleda: 2048

Šta nakon dostizanja željene kilaže?

Keto ishrana brzo deluje na gubitak kilograma i jedna je od najboljih opcija u tu svrhu iz moje perspektive i perspektive mog okruženja ali i mnogobrojnih naučnih dostignuća. Stoga nije ni čudo što je vrlo često pitanje – Šta nakon dostizanja željene kilaže?

  • Pregleda: 3567

Pratite nas

Pišite nam

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Keto ishrana by Borjana © 2018 Sva prava pridržana | Design by: NESA