fbpx


Kako sprovoditi keto ishranu ako smo puno van kuće?

Sprovođenje keto ishrane kada provodite puno vremena van kuće može biti izazovno, ali je sasvim moguće uz dobro planiranje i svesnost o svojim izborima. Evo nekoliko korisnih saveta o tome kako uspešno praktikovati keto ishranu kada niste kod kuće:

 1. Planiranje unapred je ključno: Pre nego što napustite kuću, razmotrite svoje obroke za taj dan. Ponesite sa sobom keto-friendly grickalice i obroke kako biste izbjegli napast nezdrave hrane kada ogladnite. Priprema hrane unapred može biti od velike pomoći.

 2. Unapred pripremljena hrana: Kuvajte veće obroke kod kuće i spakujte ih u prenosne kontejnere. Meso, povrće i salate su odličan izbor. Na taj način ćete izbeći brzu hranu ili obroke koje ne možete kontrolisati. Evo recepata i saveta za pakovanje keto obroka OVDE.

 3. Restorani i keto opcije: Ako jedete napolju, istražite meni restorana unapred i potražite opcije koje su bogate mastima i proteinima, a siromašne ugljenim hidratima. Na primer, birajte biftek, piletinu, ribu ili salate s masnim prelivima. OVDE možete pogledati 5 saveta za keto ishranu u restoranu.

 4. Naručivanje prilagođenih jela: Nemojte se ustručavati zamoliti osoblje restorana da prilagodi jelo vašim keto potrebama. Većina restorana je voljna da udovolji posebnim zahtevima gostiju.

 5. Keto grickalice: Nosite sa sobom keto-friendly grickalice poput orašastih plodova, avokada, komadića sira, suhomesnatih proizvoda i povrća poput celera ili paprike. Ove grickalice su praktične kada ogladnite između obroka.

 6. Pijte dovoljno vode: Pijte puno vode kako biste ostali hidrirani. Ponekad osjećaj gladi može biti znak dehidracije.

 7. Pratite unos ugljenih hidrata: Ako imate pristup internetu ili mobilnim aplikacijama, možete pratiti unos ugljenih hidrata kako biste osigurali da ostanete u ketozi.

 8. Edukacija i svijest: Bitno je razumjeti koje namirnice su keto-friendly i koje treba izbegavati. Provođenje istraživanja i edukacija o keto ishrani pomažu u donošenju boljih izbora. Lista doyvoljenih namirnica čeka vas OVDE.

 9. Fleksibilnost i samopouzdanje: Ponekad možda nećete imati savršene keto opcije i to je u redu. Važno je biti fleksibilan i ne kriviti sebe ako se desi izlet iz keto ishrane. Nastavite sa svojim planom čim se vratite kući.

Pametno planiranje, svesnost o svojim izborima i prilagodljivost ključni su faktori za uspešno sprovođenje keto ishrane čak i kada niste kod kuće.

Restoran, Keto ishrana, Keto Dijeta, keto mrsavljenje, keto van kuce, obroci za poneti

 • Pregleda: 4572

Pratite nas

Pišite nam

 • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Keto ishrana by Borjana © 2018 Sva prava pridržana | Design by: NESA