fbpx


Šta jedem na keto ishrani u jednom danu

Jedno od češćih pitanja koje sam dobijala bilo je upravo vezano za to kako se hranim, kako izgleda moj tipičan keto dan, šta unosim u sebe i kako se osećam. Nadam se da ću ovim tekstom odgovoriti upravo na ova pitanja.

Današnji blog post može biti interesantan sam po sebi brojnim ketoncima, ali on je prvenstveno namenjen kao drugi deo blog posta Šta sam jela pre keto ishrane? jer zajedno čine celinu koja ima za cilj da pošalje važnu poruku I razbije neke od čestih mitova izgrađenih oko keto ishrane.

Dakle, u prvom delu ste imali prilike da pročitate da sam se budila gladna I da nisam bila u mogućnosti da funkcionišem kako treba pre doručka. Srećom to se sada drastično promenilo I po ustajanju ja imam puno vremena za sebe, jer ne moram da trčim u frižider već mogu da organizujem jutro onako kako meni prija.

Nakon ustajanja ja volim da popijem dve čaše tečnosti, od čega je jedna obična voda, a druga moja čuvena topla limunada, o brojnim benefitima ove limunade možete čitati ovde 5 razloga da dan započnete toplom vodom sa limunom. Natrijum iz morske soli koju stavljam u limunadu pomaže da se još efikasnije razbudim, a zeleni čaj koji pijem umesto kafe ima taj željeni efekat fokusiranosti na mene.

Doručak : Vreme doručka varira ali ne preterano, ako primenjujem povremeni post Intermittent fasting - Povremeni “post” onda doručkujem u 11 sati, a ako ne promenjujem IF onda doručkujem izmedju 9 I 10 sati. Kao što ste puno puta imali prilike da vidite moj doručak najčešće čine jaja. Često je pitanje kako mi ne dosade, ali ja jedem domaća, koja su meni potpuno drugačija nego ona iz marketa, I spremam ih na hiljadu načina I sa hiljadu začina – kada nemam vremena to su najčešće obična jaja na oko, al kad imam to su specijalne kajgane pune povrća I raznih ukusa. Ređe za doručak pravim neke keto mafine, a ponekad jednostavno doručkujem sardinu I salatu ili pršutu I sir uz recimo posoljen krastavac.

Nakon tog mog doručka ja lagano idem u svoj dan, neopterećena hranom, sita I zadovoljna, bez osećaja težine ili nadutosti, zaista fokusirana I spremna za sve što taj dan donosi. Izuzetno volim da pijem čajeve , što ovde možete I videti po mojoj kolekciji na mom youtube kanalu "Keto Ishrana"  , pa tokom dana popijem nekoliko šolja biljnih cajeva I po nekad neki digestivni ili probavni. Osim čajeva pijem I puno tečnosti – zapravo vode, obožavam vodu I retko kad me možete videti bez flašice ili čaše vode ispred sebe.

Ručak : Da li imam samo dva obroka ili sva tri zavisi od toga da li sam na gorepomenutom povremenom postu ili nisam, a odlučila sam da vam ovde prikažem jedan običan keto dan bez uključivanja IF. U tom slučaju za ručak najviše volim da jedem kuvano, to su često punjene tikvice, paprike, neko jelo sa mesom I zapečenim povrćem pa vas brojni takvi recepti čekaju u odeljku recepti na ovom sajtu. Ovakvi obroci ponovo učine da se osećam sito, a ne prenatrpano tako da zaista sa puno energije nastavim svoj dan.

Večera : Lično mi prija da za večeru pojedem nešto laganije, pa tako par puta nedeljno briam moju salatu sa tunjevinom  - Salata sa tunjevinom, ponekad salatu sa piletinom, ili recimo ribu sa maslinovim uljem I povrćem po izboru. Prija mi I da ne večeram jedno 3 do 4h pre spavanja, I imam utisak da se tako bolje naspavam, da mi organizam nije opterećen varenjem, I ustajem odmorna I sita.

Osim toga moj lični izbor su I suplemetni, I tokom dana konzumiram različite suplemente o čemu sam pisala Suplementi u Keto Ishrani a po potrebi mogu pisati I neke dalje izmene, brojna otkrića na tom polju ukoliko vas to bude interesovalo. Moj osećaj je da sam sa ovim izborom suplemenata skroz pokrivena da uzimam sve potrebne mikronutritijene, čak I onda kada sam malo lenja pa ne eksperimentišem toliko pri izboru namirnica.

Nadam se da sa ovim uvidom u ishranu pre (koja nažalost nije tako retka) I ishranu na samom ketu možete da prosudite da li je ovo zdrav izbor :) Važno mi je I da znate da I ja itekako skrenem sa puta, da pravim neplanirana, produžena punjenja I ponekad zaista glupe odluke, ali najveći deo vremena ja sam na putu koji čini da se osećam dobro I zdravo.

Sada ste imali uvid u moj lični balans ali ja moram da naglasim ono u šta čvrsto verujem oduvek, a sada radeći sa tolikim brojem ljudi još sam uverenija, svaki organizam je za sebe I svačiji balans je jedinstven, moj ne mora nužno biti I vaš. Suština zdravog I srećnog života, upravo je u tome da pronađemo naš sopstveni balans koji je dugoročno održiv I koji nije dijeta ili izlet u promenu, već stil života. Takođe moram da naglasim da je gorepomenut dan tipičan kod održavanja kilaže i kod mene koja ne treniram, a da se parametri i unosi itekako menjaju s obzirom na vaše lične faktore, stoga možete koristiti sve informacije sa bloga da sastavite svoj dnevni meni, ili ukoliko vam je to komplikovano u okviru programa Kompletne Keto transformacije  dobijete i personalizovan jelovnik za 28 dana. Bio vaš izbor keto ili nešto sasvim drugo nastavite potragu za svojim balansom, zdravljem i zadovoljstvom, sretno!

O programu pomenutom o tekstu , namenjenom kako keto početnicima , tako i onima koji žele da znaju više, možete pogledati na sledećem linku https://ketoishrana.com/index.php/izmenite-ishranu-vas-keto-savetnik

 

 

 

 

 

 

Ishrana, Mrsavljenje, Keto iskustva, Keto ishrana, Ketoza, Keto Dijeta, keto mrsavljenje, zdrava dijeta

  • Pregleda: 39859

Pratite nas

Pišite nam

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Keto ishrana by Borjana © 2018 Sva prava pridržana | Design by: NESA