fbpx


Individualne keto navike

Na našoj grupi često predstavljamo svoje dnevne rutine, pričamo o tome kako ko planira obroke i razmenjujemo ideje. Dok god te ideje služe kao inspiracija to je odlično, ali volela bih da apelujem na vas da ne “prepisujete” tuđe rutine. Kao što možete i videte postoji mnogo varijacija i načina na koje možemo primeniti keto ishranu, jedna od tih varijacija uključuje i na primer primenu povremenog posta, o kojem sam više govorila OVDE.

U zavisnosti od vaših želja, mogućnosti i potreba, treba da se formira i vaša keto rutina. Tako na primer nekome može odgovarati više manjih obroka, nekome jedan dnevno. Važno je da otkrijemo šta je ono što nama odgovara i onda da sebi pripremimo upravo takve uslove.

Jedan od češćih razloga odustajanja je i pravljenje propusta. Do toga može doći kada se nađemo u nepredviđenoj situaciji, budemo izloženi pojačanom stresu i posegnemo za lakšom opcijom obroka. Upravo zbog toga neophodno je da imamo našu rutinu koja nam odgovara i na koju možemo da se oslonimo i u nepredviđenim situacijama.

Neko ko uživa da provodi vreme u kuhinji i eksperimentiše sa hranom, svoju keto rutinu može pronaći u svakodnevnom spremanju raznovrsnih keto obroka. Međutim postoje ljudi koji imaju zahtevan dnevni ritam ili jednostavno ne uživaju u spremanju hrane, u takvim slučajevima brzi i laki obroci biće pravo rešenje. Naravno postoji i mnogo opcija koje se nalaze negde između ove dve navedene krajnosti, nekome je ok da dva-tri puta nedeljno nešto skuva, ali ostatak vremena će se osloniti na brze obroke.

Takođe podržala bih vas da istražite svoje neuspehe, tretirajte ih kao materijal za učenje. Šta je ono što vas najčešće podstakne da se „okliznete“? Zaista ćemo retko kada u bilo čemu uspeti iz prvog puta, sposobnost da objektivno sagledamo svoja prethodna iskustva može nam pomoći da izgradimo temelje dugoročnog uspeha. Naravno ovo ne znači da treba da gledamo osuđivački na svoje greške, a da zanemarimo uspehe. Kao što sagledavamo greške, treba da istaknemo šta je to što nas motiviše i olakšava nam da se pridržavamo zdravih navika?

Želim da naglasim da ne postoji jedno idealno rešenje, jedno ispravno rešenje. Važno je da vodimo računa da obezbeđujemo svom telu dovoljno neophodnih nutritijenata, ali u kojoj formi i obliku, to nije zacrtano.

Priprema je izuzetno bitna, gledajte da uvek imate sastojke za neki brzi keto obrok, na taj način nećete se u kriznim situacijama naći u iskušenju da pojedete nešto što bi vas potencijalno omelo s puta.

Ako volite da imate kuvane obroke, uvek postoji opcija spremanja hrane za više dana, i opcija na koju se ja lično često oslanjam, a to je zamrzivač opskrbljen spremnim hranjivim keto obrocima.

Poenta ove ishrane, nije da se vi mučite i da jurite postizanje nekih zadatih ciljeva, već da istražite na koji način ova ishrana može da se prilagodi vama i da radi za vas. Kada na taj način postavimo stvari, uspeh je i više nego zagarantovan.

 

  • Pregleda: 18603

Pratite nas

Pišite nam

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Keto ishrana by Borjana © 2018 Sva prava pridržana | Design by: NESA