fbpx


Tretman kome sam dala drugu šansu

Mili moji ketonci,znam da me baš dugo nije bilo u odeljku preporuke ovog bloga, pre svega jer nisam baš imala nešto novo i zanimljivo da obradim. Danas pričam o nečemu što za mene nije novo - o važnosti istraživanja pre donošenja odluka i drugim šansama. Kao što naslov kaže reč je o jednom tretmanu kome sam dala drugu šansu, a šta tretman drugo radi nego moju omiljenu funkciju - uklanjanje lokalizovanih masti.

Pre nekih 5-6 godina prvi put sam imala prilike da se susretnem sa tretmanom kriolipolize, uklanjanja lokalizovanih masnih ćelija zamrzavanjem. Ono što mi se tada posebno dopalo bilo je to što je tretman potpuno prirodan i što funkcioniše tempom sopstvenog tela, neinvazivan i bez posledica, pa sam zajedno sa najboljom drugaricom zakazala rad na kritičnim zonama.

Da budem potpuno otvorena apsolutno nikakav efekat nismo primetile ni drugarica ni ja i  posle nekoliko tretmana sam ceo koncept kriolipolize ubacila u korpu “ne deluje”. Nisam ni razmišljala o tome i kad god mi se isti tretman nudio, ljubazno sam odbijala ponude. Međutim, krajem davne 2019. kad je još moglo da se putuje, drug koji je ugledan doktor na luksuznom kruzeru davao je savete meni i mojoj sestri kako bi mogle da zablistamo :) Svaka hvala bogu ima svoje kritične zone otporne na svaki tip dijete i ishrane, pa je naš prijatelj insistirao da bukiramo kruzer sa idejom da se ovim tretmanom rešimo problema. Naravno sa svim popustima za porodicu i prijatelje koje bi nam obezbedio, ovo baš i nije bila izvodljiva i realna opcija, pa sam od ideje odmah odustala, ali nisam zaboravila slike pre i posle kria koje nam je pokazivao.

Kada ste poput mene i imate tu takozvanu “idealnu težinu”, pri tom se nadam da niste u mojoj situaciji da ne možete zbog zdravstvenih razloga nikakvu fizičku aktivnost da primenjujete, onda možda možete da razumete kako je neprijatno što uprkos svom trudu i radu i dalje postoje neka ostrvca masnih naslaga - da me potsećaju na stara vremena.

Zainteresovana da vidim šta je to što moj drugar toliko hvali bacila sam se na ozbiljno istraživanje po internetu gde sam naučila razlike između aparata, aplikatora i čuda, nakon čega je bilo vrlo jasno zašto moj prvi tretman nije pokazao rezulat. Istražila sam dalje i naišla sam na cryo centar, iščitala preporuke, proučila aparate i zakazala prvi termin.

Tretirala sam nekoliko ključnih regija - unutrašjost butina, stomak i crne mi ruke koje su više imale problem kože nego i jedan drugi deo tela. Sam tretman je vrlo lagan, traje 40 min, ne znam šta bih vam opisala jer nakon što se aplikator postavi nemate nikakav osecaj - ni hladnoće ni neprijatnosti. Nakon tretmana tretirana regija igleda zaleđeno, jer je upravo leđenje masnih ćelija ono što ih trajno uništava, ali već posle 20tak minuta dođe k sebi… I što je meni dosta važno - nema perioda oporavka, nema zabrana i strahovanja, nadalje telo u narednih 4 - 7 nedelja obavlja svoj proces. 

Ja sam prezadovoljna rezultatima, primetila sam prvo na rukama što mi je i bilo najvažnije, da se konačno rešio moj problem kože, a bilo je vrlo očigledno kad sam otišla na još jednu turu da “potvrdim” rezultat jer nismo mogli da koristimo isti aplikator pošto nije bilo dovoljno masti da se uvuče. Devojka koja me masira prvo je videla unutrašnji deo butine i kaže da joj je tačno jasno kako je bio postavljen aplikator jer je sve bespotrebno tu nestalo. I tako sve bez bola, oporavka, otoka i što je možda najvažnije za mnoge - bez invazivne hemije koja može svakako da deluje ubrizgana u organizam.

I za kraj ovog posta, osim preporuke za cryo centar čiji ću link ostaviti na kraju, volela bih da malo iz ovoga naučimo da ne sudimo i ne odbacujemo na prvu, jer možda nije nešto samo po sebi dobro ili loše, možda se samo nismo dovoljno informisali. Pre svega kada razmišljam o keto ishrani i ljudima koji na brzinu donesu zaključak, bez da ulože taj dodatan napor za sebe i istraže o čemu je zapravo reč i kako se šta primenjuje; Bude mi žao jer bi možda baš tu nasli svoj balans i rezultat za kojim tragaju.

Budite mi dobro, budite otvoreni za nova iskustva, lekcije i naravno podelite sa mnom vaša mišljenja na ovu temu jer na taj način rastemo zajedno.

Link do Cryo Centra :https://www.kriolipoliza.rs/index.php/sr/ 

Preporuke, Tretmani, tretman, lipoliza, cryo

  • Pregleda: 3596

Pratite nas

Pišite nam

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Keto ishrana by Borjana © 2018 Sva prava pridržana | Design by: NESA