fbpx


Kako sam olakšala redovan unos zeleniša na keto ishrani?

Mili moji ketonci ako me pratite već neko vreme, onda ste na mojim sličicama, obrocima, instagramu i ostalim medijima, mogli da vidite zelene napitke. Dosta vas me je pitalo šta je to i  o čemu se radi? Ja sam pominjala da je to SF1 SUPERFOOD GREENS formula, ali nekako sam čekala da steknem celokupno mišljenje kako bih mogla zaista da vam kažem o čemu je reč i podelim moje iskustvo i zapravo uradim moju prvu recenziju nekog proizvoda.

 Pošto ja sve što radim volim da odradim kako treba, a pre svega želim da proverim dejstvo preparata koje koristim, odlučila sam i ovde da napravim pravi test. Najpre sam merila da li izbacuje organizam iz ketoze, a napravila sam i laboratorijske analize krvi pre i posle 40 dana korišćenja preparata.

Evo šta sam iskusila.

Pre velikog novogodišnjeg izazova koji je bio jedan od stresnijih perioda u mom životu ja sam dobila jednu kutijicu SF1 SUPERFOOD GREENS zeleniša u prahu.

Iako sam bila delimično upoznata sa nekim od sastojaka ovog preparata (kao što su spirulina, maka, moringa, hlorela…) nisam imala predstavu šta tačno mogu da očekujem. Jedino što znam je da na keto ishrani često izostaje redovan unos upravo te sveže, biljne hrane poput lisnatih zeleniša i odmah mi se dopala ideja kako bih mogla da koristim preparat. 

Čula sam od drugarica pozitivna iskustva sa npr. spirulinom ili makom, ali u mom tempu obaveza jednostavno nemam vremena da detaljno proučavam kako se svaka od njih koristi i onda da ih zasebno upotrebljavam. Ovde sam dobila preparat koji sve ove superfood sastojke objedinjuje u jednu formulaciju, koju koristim jednom dnevno i ne moram da razmišljam da li sam ispravno iskombinovala. Proizvod je testiran i odobren u Ministarstvu Zdravlja što je meni veoma važno.

Taj novogodišnji izazov je za mene bio vrlo značajan i bio je način da i sebe ponovo ketoadaptiram posle nekog vremena. Kako sam na keto ishrani godinama, uradila sam analize pre izazova i dobila sam neke svoje standardne rezultate. Zatim nastavila sam sa svojim izazovom, sa celom svojom pričom i redovno sam koristila svakog dana po jednu mericu SF1 zeleniša.

 Ono što je meni prvo bilo važno i na šta sam obraćala pažnju jeste - da li utiče na ketozu. Mnogo mi se svideo koncept gde mogu da u svojoj brzini, u svom životu koji stvarno nekada ne dozvoljava pravljenje salate, kuvanje, seckanje i tome slično, da zaista unesem u sebe sve te dobre nutritijente a da istovremeno ne narušim ketozu i pritom da to sve bude vrlo brzo, efikasno i u hodu. Kada sam krenula da pijem SF1, svaki dan sam merila ketozu štapićima i apsolutno nikakvu promenu nisam uočila. Dakle ono što mogu prvo da kažem jeste da provereno ne izbacuje iz ketoze, što je za mene bio uslov da nastavim da ga pijem.

Tokom tih 40 dana izazova ja sam redovno svaki dan pila po jednu mericu i ono što sam mogla odmah da primetim jeste da sam se nekako, bez obzira na sav stres koji je bio veliki u tom periodu, u jednom trenutku osećala spremno da to sve iznesem i izguram. Da budem iskrena, nisam odmah to nužno povezivala sa korišćenjem SF1, više sam mislila da se jednostavno dobro osećam, a on ne narušava ketozu, pa hajde da vidimo šta ova stvar dakle stvarno radi.

Nakon izazova ponovno sam odradila analize krvi i vrlo sam se prijatno iznenadila, jer ja svoje analize sprovodim veoma redovno i jako su male varijacije u nalazima. Ovog puta međutim, hemoglobin je značajno porastao, a takođe i nalaz gvožđa. Generalno - krvna slika mi je bila odlična, bolja nego što je bila pre, za šta iskreno nisam mislila da je baš moguće, jer sam smatrala da sam je dovela do neke optimalne tačke. Odmah sam se javila superfoodovcima i iznela im svoje zadovoljstvo i ono što me je posebno obradovalo jeste to što su mi izašli u susret i dogovorili smo se da oni podrže polaznike novih keto izazova sa poklon paketićima SF1 (koje možete I vi da osvojite kada se prijavite na neki sledeći keto izazov.)

Dragi moji ketonci, eto to je moje SF1 iskustvo, a ono što bih na kraju dodala je da sam do danas nastavila da pijem poprilično redovno ovaj zeleniš jer sada već zaista predstavlja integralni i važan deo moje rutine, moje ishrane, mog načina života.

 Najčešće ga pijem ujutru uz doručak, jer tada imam najmanje vremena da se posvetim hrani, a opet želim da započnem dan na najbolji način. Kao što znate ja najviše volim da doručkujem jaja I slaninu na masti, i to mi pokrije onaj nutritivni deo koji se tiče proteina i masti, ali kao što znate za zdravu keto ishranu izuzetno važan taj balans gde naravno unosimo masti i proteine, ali unosimo i dovoljno zelenog, vlaknastog povrća, i raznih fitonutrijenata koje ono sadrži.  Stoga, kada ujutru popijem uz doručak čašu SF1, ja osećam da sam pokrivena, da sam dobro prošla taj početak dana i da mogu da se nosim sa stresovima koje moj način života nosi.

Za kraj bih volela da dodam da sam imala jednu vrlo zanimljivu situaciju, kada sam moju SF1 kutijicu odlučila da poklonim jednoj drugarici, pošto  sam mislila da je njoj u tom periodu potrebnija, tako da ga jedan period nisam imala kod sebe. Moram priznati - zaista sam primetila razliku - pre svega u nivou energije tokom dana, osećam da mi pomaže da budem fokusiranija, oštrija, bistrija, da prosto imam više energije za dane pred sobom.

Ostaviću vam link gde se može nabaviti. Što se tiče ovog preparata, smatram da je nešto što je meni zaista pomoglo, poboljšalo kako se osećam i mislim da vredi znati za ovakve stvari.

http://www.nutrilife.rs/

Pišite mi vaše trikove i ideje, šta bih sledeće mogla da probam što je u skladu sa keto ishranom i može da doprinese kvalitetu života???

 

  • Pregleda: 7319

Pratite nas

Pišite nam

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Keto ishrana by Borjana © 2018 Sva prava pridržana | Design by: NESA