fbpx


Moja anti aging avantura

Mili moji ketonci ako me pratite već neko vreme onda znate da sam 30. januara proslavila svoj jubilarni trideseti rođendan! Ono što moram da vam priznam jeste da meni taj jubilej uošte nije pao lako, to sam shvatila vrlo ozbiljno i ja sam tog dana čekala da vidim svoju prvu boru i prvu sedu. Realnost jeste da sam tu prvu boru videla značajno pre tog rođendana, a prvu sedu šest meseci kasnije, ali bila sam vrlo odlučna u tome da pokušam da vratim sat unazad, odnosno da nekako sprečim, konkretno – starenje kože. Dakle oko svog tridesetog rođendana čvrsto sam odlučila da će moja misija ove godine biti da saznam i iskusim šta je sve to od anti aging-a moguće,a  da nisu metode kao što je botoks ili slične invanzivnije metode za koje trenutno ne osećam da sam spremna, niti da su mi potrebne.

Otišla sam u kliniku u koju imam najvise poverenja i konsultovala se sa njihovim stručnim timom šta je ono što ja mogu da uradim za sebe a da je u skladu sa mojim trenutnim željama i potrebama, a da zapravo mogu da vidim rezultat. Snimila sam se kada sam krenula u tu avanturu i to možete da vidite na mom IG profilu. Šta su meni bile „kritične“ tačke? Pre svega nazolabijalne bore ili takozvane smejalice, koje su se poprilično urezivale, ujutru kada se probudim budu realtivno vidljive, ali kako dan odmiče sve više bi se videle i urezivale a meni se to nije dopadalo. Takođe imala sam taj blago umoran izraz lica i poprilično su mi bile proširene pore na obrazima i T-zoni. Ako ste čitali moj post o aknama onda znate da sam ja prošla kroz bukvalno adultne akne i to je ostavilo određeni trag, postojale su neke  „rupe“ ne naravno kako to može da bude, ali postojale su određene depigmentacije i ožiljci.

Kada sam se otisnula u ovu avanturu, pitala sam ih šta mogu da očekujem, kakve rezultate? I kada su mi detaljno objašnjene mogućnosti, mogu reći da sam bilau blagoj neverici. S obzirom da je moje iskustvo sa aknama koje sam rešila u Dekoll klinici bilo jedan kroz jedan tačno onako kako su mi na početku i rekli da će biti, rešila sam da i ovaj put u proceduru uđem sa punim poverenjem.

Prvi tretman na koji sam otišla bio je abrazivni piling lica, koji je sprovodi Etwo laserom, objašnjeno mi je da je taj laser vrhunac tehnologije u toj sferi koja se koristi kod nas. Dejstvo ovog lasera je takvo da ono u značajnoj meri regeneriše, podmladi kožu, i pre svega da ukloni postojeće ožiljke. Kada sam taj tretman završila, bila sam dan-dva crvena, malo mi se koža perutala, ali nije bilo ni prineeti ljušćenju koje sam ja čak očekivala prema nekim ranijim ne toliko srećnim iskustvima, tako da sam bila vrlo zadovoljna, a nakon dva dana nije se ništa više ni primećivalo. Međutim ne mogu da kažem da sam neposredno nakon tretmana primećivala neku razliku, sve mi je delovalo isto, onda mi je objašnjeno da taj tretman ima produženo dejstvo, odnosno da mu je potrebno određeno vreme da deluje, da stimuliše regeneraciju ćelija. Ono što je meni interesantno jeste da kako su dani prolazili meni je koža bila sve glatkija i ujednačenija, ali nisam to toliko primećivala, jer su to bile suptilne, ali konstantne promene. Primetila sam prvu veliku razliku tek kada sam uočila da jedan ožiljak koji mi je zaostao od akni, više nemam, to je bio moj prvi VAU efekat.

Nakon ovoga uživala sam u nešto drugačijem iskustvu koje pruža trenutne efekte, a to je kraljevski piling – PRX. Nakon ovog tretmana lice zaista zasija i izgleda glatko, zategnuto i to je nešto što je učinilo da se osećam vrlo zadovoljno, meni je i ovaj efekat sam po sebi bio dovoljan, tako da sam bila dodatno oduševljena kada mi je rečeno da i ovaj tretman svoje puno dejstvo dostiže nakon određenog vremena.

Poslednja epizoda moje anti aging serije je mene posebno radovala, reč je o jednoj inovativnoj, a opet izuzetno prirodnoj metodi, to je čuveni „vampirski tretman“. Čula sam puno različitih predrasuda o njemu, da boli, da je „krv na sve strane“, a s obzirom da sam se raspitala detaljno, znala sam o čemu je reč, doktorka mi je razrešila sve nedoumice i umirila me odgovarajući na moje hiljadu i jedno pitanje. U ovom momentu sam imala toliko poverenja u prognoze, sa punim pravom mogu reći stručnjaka, koji su izvodili ove tretmane, da sam odlučila da odradim ovaj tretman uživo na IG lajvu, kako bi svi mogli da vide zapravo o čemu je reč i kako bismo otklonili predrasude oko ovog tretmana. Nadam se da je svima koji su gledali ovaj lajv ovako nešto bilo zanimljivo i trudiću se na dalje da vam snimam ovako zanimljiva iskustva.

Tokom ovog tretmana uzimaju se najbolji agensi iz naše krvi, što je najprirodnija stvar koju možemo da uradimo, jer ne postoji mogućnost alergijskih reakcija, ništa strano se ne unosi. Mi potpomažemo prirodu da uradi najbolje za nas. Kada sam završila sa tretmanom imala sam tragove na koži u obliku sitnih tačkica, međutim već narednog dana, to se nije više videlo. Ono što sam nakon tretmana mogla da vidim jeste da su mi jagodice bile malo popunjenije, podignutije na neki način i da mi je koža mekana i jedra. To je ono što sam primetila neposredno nakon tretmana, međutim kao što smo videli da je slučaj kod svih dobrih i dugoročno delotvornih tretmana, potrebno je vreme da oni deluju.

Vreme je prolazilo, a moje nazolabijalne boru su nestajale iz dana u dan, jedno jutro dok sam nanosila puder, koji se kao što svi znamo inače uvlači u te borice, shvatila sam da ih više nema. Zastala sam i krenula da razmišljam – od čega je ovo? Moj utisak je da je to od PRP-a ali naravno, vrlo verovatno je zapravo reč o sinergiji ova tri tretmana. 

Izuzetno sam zadovoljna, jer sve ono što sam želela da ostvarim sam uspela i što se šest meseci nakon svog tridesetog rođendana zaista ne osećam kao da imam trideset. Međutim eto, pojavila se ta jedna seda, pa ćemo videti šta sa njom. Stoga ketonci ako ste razmišljali šta je sve to što je dostupno, i da li je botoks jedino rešenje, moje iskustvo kaže, definitivno ne, postoji nešto što je moguće uraditi i pre botoksa, a on može da sačeka neko svoje vreme. 

Za mene, najvredniji ishod ovog iskustva, jeste to što sam povratila samopouzdanje da se osećam lepo i bez šminke.

Klinika u kojoj sam sprovela sve navedene tretmane :

https://www.instagram.com/dekollclinic/?hl=sr

 

  • Pregleda: 2004

Pratite nas

Pišite nam

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Keto ishrana by Borjana © 2018 Sva prava pridržana | Design by: NESA