fbpx


Briga o sebi iznutra i spolja

Kako se ova naša zajednica na internetu sve više širi imam priliku da sa vama razgovaram na najrazličitije teme. Primarna tema je naravno ishrana, ali dok promišljamo šta sve to zapravo unosimo u sebe, nije na odmet da vidimo šta to sve stavljamo na sebe.

Pre nešto manje od godinu dana otpočela sam jedan mali eksperiment - ideja je bila da vidim šta ja sve to od šminke i kozmetike potrošim u okviru jedne godine.

Neposredno pre početka ovog eksperimenta, donela sam odluku da malo više obratim pažnju na to šta koristim.

Koža je naš najveći organ i kao takva ima ozbiljan uticaj na stanje čitavog organizma, a da ne pominjemo da preko kože upijamo puno toga iz spoljašnjeg sveta - kako željenog tako i neželjenog.

Često ni ne razmišljamo šta se to nalazi u našem dezodoransu, omiljenoj kupki ili šamponu, najčešće ni ne pomislimo na to koji je sastav te maske za lice koja će obrisati nekoliko godina, ili kremice za ruke koja tako prija posle vetrovitog dana.

Ja priznajem da godinama nisam razmišljala na tu temu, bilo mi je bitno da je mirišljavo i lepo upakovano i da meni "prija".

Međutim što se više bavim zdravljem, učim da sve ima kumulativan efekat - što prosto znači da svi ti mali naizgled nebitni faktori utiču na stanje čitavog organizma, i da se lako gomilaju a često ni ne obratimo pažnju dok nas telo ne primora na to.

I šta sam otkrila nakon ovih godinu dana - da mi zapravo ni nemamo prave informacije (barem ih ja nisam imala)! Koristila sam brendove u koje sam verovala, da bih tek kasnije čula da su potencijalno štetni. Primenjivala sam ozbiljne proizvode protiv akni koji nisu imali efekta, da bi me na kraju spasila 100% prirodna linija. Koristila sam više organskih proizvoda, ali kada pogledamo procentualno - nedovoljno

Na sledećem linku možete videti sve što sam sačuvala od potrošenih kozmetičkih proizvoda u toku protekle godine, šta sam volela a šta ne toliko.

I sada je vreme za sasvim novi eksperiment - vreme je za ozbiljno istraživanje, šta je to dobro za nas a šta ne, čega treba posebno da se čuvamo, a čemu treba da damo priliku.

I za to mi trebate vi, jer već znamo da je mnogo lakše kada smo zajedno!

Pozivam vas da ostavite komentar ispod ovog videa - da mi napišete šta ste vi naučili kada je reč o kozmetici - koje to prirodne, organske proizvode koristite, volite, poznajete?? Na taj način možemo da kreiramo jednu malu zajednicu koja razmenjuje iskustva i savete.

A ja obećavam da ću isprobavati, istraživati i da ću se javiti sa novim iskustvima :)

  • Pregleda: 1625

Pratite nas

Pišite nam

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Keto ishrana by Borjana © 2018 Sva prava pridržana | Design by: NESA